Friday, September 18, 2009

Hidangan berbuka hari ini: Tom yam, Kerapu 'Sweet Sour'...3


Akhirnya, majlis berbuka puasa Alumni berakhir. Cukuplah sekadar kurma, air kotak dan sedikit kuih-muih. Semoga kita berjumpa lagi pada majlis alumni yang akan datang. Wassalam......

Eh, macam ni saja? Sempoi betul! Kurma, air, kuih-kuih, pergi mana-manapun boleh dapat betul tak?
Memang betul! Cuma nikmat ukhwah, berbuka secara berjamaah, berkumpul kerana Allah atas dasar pernah menuntut ilmu di taman yang sama, SAM Hulu Langat amatlah bermakna; yang tidak dapat dilakar mahupun digambarkan melalui dunia blogging. Fuh, ayat!

Cerita sebenarnya bermula di sini...
Selepas azan berkumandang, hadirin berbuka,
cukuplah sekadar kurma, air kotak dan sedikit kuih-muih.. Kemudian selepas solat maghrib berjemaah di surau pejabat agama yang bentuknya unik (comel dan bersegi-segi), program diteruskan lagi. Kali ini destinasi yang dituju ialah Malee Classic berhampiran Masjid Sungai Kantan . Maka ini barulah bersesuaian dengan tajuk; Hidangan berbuka hari ini: Tom yam, Kerapu 'Sweet Sour'....

Inilah sebenarnya yang berlaku...

Mengikut tentatif program, majlis diteruskan lagi dengan Solat isya' dan Tarawih berjamaah disusuli dengan tazkirah...walaubagaimanapun tidak dapat saya gambarkan lagi melalui kata-kata mahupun ayat kerana saya terpaksa bergegas pulang.

Apapun tahniah buat Alumni terutama buat portfolio riadhah dan rekreasi di bawah pimpinan saudara Huzairi dan bantuan saudara Fazali kerana berjaya menganjurkan program berbuka puasa ini. Mungkin kehadirannya tidak seberapa, makanannya tidak se'grand' mana tetapi buat permulaan bagi Persatuan Alumni SAM Hulu Langat yang masih hijau, yang masih dalam proses bertatih, ini merupakan acara yang signifikan untuk kelangsungan Alumni. Di masa yang akan datang, pihak Alumni mengharapkan penglibatan yang lebih 'meriah' lagi daripada bekas-bekas pelajar SAM Hulu Langat.


Kita berjumpa lagi di Majlis Aidilfitri Alumni 2009. Wassalam.

No comments: